Ma armastan kaneelisaiu, eriti selliseid, mis vähemalt osaliselt speltajahust tehtud, sest speltajahu annab saiadele mõnusa maitse. Seekord kasutasin kuulsat Nami-nami retspti, milles osa tavalisest nisujahust lihtsalt asendasin speltajahuga ja tulemus oli super :) Selle pärmitaigna retsepti järgi tegutsedes tulevad kaneelisaiad eriti mahlased ja mõnusad- nagu vanasti!
Soovitan kindlasti kasutada kaneelisaiade tegemisel just Nami-nami retsepti, sest ma ei tea kedagi, kellele meeldiksid kuivad kaneelisaiad :) Kuid mina tegin muidugi pisikesi muudatusi :)
Vaja läheb:
Pärmitaigen:
50 g pärmi
0,5 dl käesooja vett
100 g võid
3 dl toasooja piima
0,5 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl kardemoni
500 g tavalist nisujahu
200 g speltajahu
Kaneelitäidis:
150 g toasooja võid
1,5 dl suhkrut
1,5 spl kaneeli
Tee nii:
Sulata või ja lahusta pärm käesoojas vees, sega või ja piim omavahel kokku ning lisa pärm. Seejärel sega juurde ka sool, suhkur ja kardemon. Sõelu juurde jahu ja sõtku ühtlaseks taignaks. Eriti mugav on kasutada Tupperware kaussi pärmitaigna valmistamiseks, mina kasutan seda kaussi alati, sest siis jääb sõtkumise protsess ära ja taigen kerkib kiiresi. Kui sellist võlukaussi pole, lase taignal soojas kohas rätiku all kerkida.
Valmista kaneelitäidis. Kerkinud taigen jaga kolmeks ja rulli iga osa nelinurkseks ning keera rulli. Lõika sobiva kujuga saiad, mina tegin seekord soomes levinud kujuga kaneelisaiu, sest mulle lihtsalt meeldib nii rohkem :) Kõige lihtsam on lõigata rullist tavalised kaneelirullid. Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar