neljapäev, 12. juuli 2012

Plov- mõnus soolane kõhutäis

Mõnikord tuleb isu plovi järele, mis on unustusse vajunud hea ja toitev toit :)
Otsustasimegi teha seda head rooga, retsepti leidsime siit. Kui kasutada sellises koguses aineid nagu meie, siis saad maitsva plovi kahele inimesele. Kui sööjaid on rohkem, siis tuleb koguseid ka suurendada. Plovi tegemiseks tuleks kasutada mittenakkuva põhjaga potti, sest toit kipub kinni jääma. Oluline on võimalikult vähe segada, nii tuleb toit eriti maitsev.



Vaja läheb:

250 g sealiha (võib ka nt lambaliha kasutada)
1 sibul
õli
1 porgand
300 g riisi
2 küüslauguküünt
200 g tomatipastat
vett(keevat)
soola
pipart
basiilikut(soovi korral)
peterselli


Tee nii:

Lõika liha kuubikuteks ja hauta poti põhjas koos õliga, õli pane kohe südamest. Hauta liha koos õliga nii kaua, et liha muutuks pehmeks ja hakkaks pruunistuma- umbes 20 minutit. Seejärel lisa hakitud sibul ja porgand ja hauta veel veidi. Nüüd lisa riis, tomatipasta, sega läbi ja lisa maitseained ning hakitud küüslauguküüned. Kalla üle keeva veega, riis peab olema veega kaetud. Jäta toit madalal kuumusel podisema ja lisa kahel korral veel keeva vett ning jälgi, et toit põhja ei kõrbeks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar