kolmapäev, 20. juuni 2012

Mõnusalt mahedamaitseline karask

Nopri talu Facebooki lehelt leidsin äärmiselt huvitava retsepti- Evelin Ilvese vormikaraski retsepti. See retsept lausa kutsus proovima, seadsingi sammud poodi, et osta hapupiima ja küpsetasin sellest maitsva karaski. Maitsev sai ta tõesti ja kavatsen seda tihti hakata küpsetama ja katsetama erinevate koostisosadega.  Kuna originaalretseptis on hapupiima 1 liiter, siis sellest saab kaks madalamat karaskit, mina nii ka tegin. Kuid, kui on soov teha üks kõrgem karask, siis tuleks koguseid ilmselt vähendada. Eriti mõnus on karask basiilikuvõiga süües :)



Vaja läheb:

1 liiter hapupiima
1 tl soola
2 spl suhkrut
3 muna
800 ml odrajahu
1 peotäis rukkihelbeid
2 tl soodat
2 tl sidrunimahla
3 küüslauguküünt
vormi määrimiseks võid

Tee nii:

Haki ja hauta küüslauk läbi, tükid peavad olema klaasja välimusega, seejärel tõsta jahtuma. Sega muna soola ja suhkruga, lisa hapupiim, rukkihelbed, jahu ja sooda. Soodale pritsi sidrunimahla, et vähendada sooda kõrvalmaitset. Sega korralikult läbi ja vala taigen võitatud leivavormi. Küpseta 200 kraadi juures tund aega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar