teisipäev, 5. juuni 2012

Matu esimese minisünnipäeva puhul valminud tort

Ühtlasi ka esimene tort, mille olen valmistaud martsipankattega. Kuna poja sai 1-kuuseks ja ta on meie väike mõmmi, siis tahtsin talle kindlasti valmistada torti, mille peal on mõmmi pilt ja Karupoeg Puhhi pilt sobis ideaalselt. Otsisin siis internetist, kus müüakse looduslikke toiduvärve ja leidsin ideaalse koha, kust neid osta. Selleks kohaks osutus Suhkrukunsti kauplus, mis asub meie kodule üsna lähedal. Kui värvid ostetud ja lisaks ka pintsel ning toidumarker, läksin koju pilti valima, mis on google pildiotsingu abil imelihtne :)
Järgmisel hommikul küpsetasin tordipõhja.

Põhja jaoks läheb vaja:


6 muna
4 spl kartulitärklist
2 spl jahu
6 spl suhkrut
näpuotsaga soola

Tee nii:

Vahusta munavalge soolaga kõvaks vahuks. Seejärel vahusta munakollased suhkruga, lisa munavalgele ning sega  läbi, segamisel tuleb olla ettevaatlik, pigem võiks seda tegevust nimetada keeramiseks. :) Lisa kartulitärklis ja jahu ning sega uuesti läbi. Küpseta 180 kraadi juures kuni biskviit on valmis. Oluline on ahju ust küpsetamise ajal mitte liiga agaralt lahti teha ja samuti ei tohi biskviidil lasta liiga kaua küpseda. Lase valmis tordipõhjal jahtuda.

Kreemi jaoks sain inspiratsiooni Nami-Nami kokaraamatust, täpsemalt seal olevast Printsessitordi retseptist:)

Kreemi jaoks läheb vaja:


250 g kohupiima
vaarikamoosi
200 ml vahukoort
suhkrut
vaniljesuhkrut
väike vaniljepuding


Lõika jahtunud põhi kolmeks, määri põhjadele vaarikamoosi ning seejärel kreem. Seejuures ära moosi ja kreemi omavahel sega :) Kõige peale pane liimiks natuke kreemi ja seejärel kata martsipanist kattega, mille oled eelnevalt valmis teinud.

Martsipanist kate uleks kindlasti enne tordi kokkupanekut valmis teha. Mina kasutasin selleks 200 grammi martsipani. Mudisin seda käte vahel, seejärel rullisin ringikujuliseks ja joonistasin peale Puhhi pildi. Martsipan peaks olema kindlasti seisnud toetemperatuuril. Pilt tuleks eelnevalt kopeerida küpsetuspaberile ja seejärel hambatiku abil kopeerida martsipanile, vajutades martsipanile õrnalt väikesed augud, tekitades punktiiri. Osavad joonistajad kopeerimisetappi kindlasti läbima ei pea, aga minu joonistamisoskus ei ole just kõige paremal tasemel.  :) Seejärel tegin toidumarkeriga tumedad piirjooned ja värvisin. Kuna martsipani jäi pisut üle, siis tegin veel kaks pisikest mesilast.

Pildil on tort koos oma armsa omanikuga :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar