Kuna Terevisiooni Napoleoni retsept mulle päris hästi ei sobinud, siis muutsin seda endale meelepärasemaks. Eriti oluliselt muutsin keedukreemi retsepti, sest mulle keedukreem väga maitseb ja minu meelest peab seda Napoleoni koogi vahel väga palju olema :) Kreemi tegemisel kasutasin emalt kaasa saadud teadmisi :)
Vaja läheb:
Põhi:
350 g jahu
250 võid
250 hapukoort
Põhjade vahele:
moosi
Kreem:
1,5 l piima
350 g suhkrut
50 g võid (võib ka ära jätta)
6 munakollast
6 spl jahu
vaniljesuhkrut
Tee nii:
Sulata ja jahuta või. Sega jahtunud sulavõi hapukoore ja jahuga korralikult läbi, seejärel jaga kaheksaks võrdseks osaks ( iga osa umbes 100 g ). Kuna mina ei ole väga osav silma järgi võrdeteks osadeks jagaja, siis kasutasin köögikaalu ja see tegi asja eriti lihtsaks. Rulli taignapätsid õhukeseks ja küpseta 225 kraadi juures kuldpruuniks. NB! Ära kõrbema lase!
Kreemi jaoks vala 1,2 l piima potti, lisa suhkur ja või, seejärel kuumuta keemiseni. Samal ajal sega omavahel munakollased,ülejäänud piim, jahu ja vaniljesuhkur ning vala potti. Ise samal ajal pidevalt segades, sega pidevalt edasi. Kui kreem on paksenenud, võta pott tulelt ja jahuta.
Jahtunud kreem määri põhjade vahele, üheks kihiks võiks kreemi asemel olla moos. Väga hästi sobivad hapukamad moosid, sest kreem ise on magus. Mul oli kapis vaarikamoosi ja kuna meie peres on üsna suured magusasõbrad, siis kasutasin seda. :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar