kolmapäev, 13. juuni 2012

Napoleoni kook- lihtne ja hea!

Viimati tegin Napoleoni kooki päris kaua aega tagasi, käisin siis alles põhikoolis (see oli päris kaua aega tagasi) ja kuna selle koogi tegemine võtab mitu päeva aega, siis pole seda vahepeal olnud mahti teha. Alati, kui on tulnud mõte seda järgmiseks päevaks teha, on juba hilja olnud, sest taigen ise peab ju ka üleöö seisma. Kui aga eile hakkasin otsima, millist kooki mehele homseks teha, leidsin juhuslikult Terevisiooni retseptide seast imelihtsa lehttaigna retsepti, mis ei pea üldse seisma- lihtsalt sega koostisained kokku, rulli ja küpseta :)




Kuna Terevisiooni Napoleoni retsept mulle päris hästi ei sobinud, siis muutsin seda endale meelepärasemaks. Eriti oluliselt muutsin keedukreemi retsepti, sest mulle keedukreem väga maitseb ja minu meelest peab seda Napoleoni koogi vahel väga palju olema :) Kreemi tegemisel kasutasin emalt kaasa saadud teadmisi :)

Vaja läheb:

Põhi:
350 g jahu
250 võid
250 hapukoort

Põhjade vahele: 
moosi 

Kreem:
1,5 l piima
350 g suhkrut
50 g võid (võib ka ära jätta)
6 munakollast
6 spl jahu
vaniljesuhkrut

Tee nii:

Sulata ja jahuta või. Sega jahtunud sulavõi hapukoore ja jahuga korralikult läbi, seejärel jaga kaheksaks võrdseks osaks ( iga osa umbes 100 g ). Kuna mina ei ole väga osav silma järgi võrdeteks osadeks jagaja, siis kasutasin köögikaalu ja see tegi asja eriti lihtsaks. Rulli taignapätsid õhukeseks ja küpseta 225 kraadi juures kuldpruuniks. NB! Ära kõrbema lase! 
Kreemi jaoks vala 1,2 l piima potti, lisa suhkur ja või, seejärel kuumuta keemiseni. Samal ajal sega omavahel munakollased,ülejäänud piim, jahu ja vaniljesuhkur ning vala potti. Ise samal ajal pidevalt segades, sega pidevalt edasi. Kui kreem on paksenenud, võta pott tulelt ja jahuta. 
Jahtunud kreem määri põhjade vahele, üheks kihiks võiks kreemi asemel olla moos. Väga hästi sobivad hapukamad moosid, sest kreem ise on magus. Mul oli kapis vaarikamoosi ja kuna meie peres on üsna suured magusasõbrad, siis kasutasin seda. :)
Lase koogil külmkapis vähemalt 12 tundi seista.

Ja seejärel jääb veel üle nautida head kooki! :)

























Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar