Ja selleks puhuks valmis maitsev tort :)
Suviselt mõnus ja mahlane, kahju ainult, et nii ruttu otsa sai.
Vaja läheb:
Põhi:
6 muna
4 spl kartulitärklist
2 spl jahu
6 spl suhkrut
pisut soola
Põhjade vahele:
1 toru ricotta kohupiimakreemi
200 g kohupiima
vaniljepuding (pool suurest topsist)
150 g vaarikaid
1 banaan
suhkrut
vaniljesuhkrut
Peale:
200 ml rõõska koort
vaniljepuding (pool suurest topsist)
suhkrut
vaniljesuhkrut
Kaunistuseks:
marju (vaarikaid ja mustikaid)
pähklipuru (kasutasin mandlipuru)
Tee nii:
Küpseta valmis biskviitpõhi, selleks vahusta munavalged natukese soolaga kõvaks vahuks. Vahusta munakollane suhkruga ja lisa munavalgele ning sega õrnalt läbi. Seejärel lisa tärklis ja jahu ning sega jälle ettevaatlikult läbi. Küpseta 175 kraadi juures suurel ahjuplaadil ning jahuta. Lõika põhi pooleks ja valmista kreem. Kreemi jaoks vahusta kohupiim ja kohupiimakreem suhkrutega, lisa puding. Tükelda banaan ning lisa kreemile, lisa ka vaarikad ja sega läbi. Pane kreem põhjade vahele. Vahusta vahukoor suhkrutega ja sega pudingiga, kata tort seguga. Kaunista marjade ja pähklipuruga. Lase tordil enne söömist vähemalt 12 tundi seista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar