kolmapäev, 20. juuni 2012

Purukook rabarberi ja kohupiimaga

Praegusel rabarberirohkel ajal on igati mõnus küpsetada rabarberist erinevaid kooke, purukook on klassikaline ja mõnus ning rabarber sobib sinna sisse eriti hästi. Retsept on pärit Selveri retseptisoovituste hulgast, neid retsepte tasub koguda :)


Vaja läheb:


Puru:
6 dl jahu 
250 võid
1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
pisut soola


Rabarberikate:
350 g rabarberit 
suhkrut 
kaneeli


Kohupiimakate:
5 muna
2 dl suhkrut
2,5 dl hapukoort
400 g kohupiima
2 spl mannat
2 tl vaniljesuhkrut


Tee nii: 


Tükelda rabarberid. Valmista purutaigen- näpi või, jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool omavahel puruks ning suru 3/4 taignast ahjuplaadile. Teine osa purust jäta ootama ning valmista kohupiimakate, vahustades selleks muna suhkrutega. Seejärel lisa teised koostisosad ja vala purupõhjale. Kohupiimakatte peale pae rabarber ja raputa üle kaneeli ning suhkruga. Küpseta umbes pool tundi 200 kraadi juures.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar