neljapäev, 7. juuni 2012

Küpsised Ricotta kohupiima ja natukese kaneeliga

Otsustasime Matuga tänastele külalistele pakkuda kohupiimaküpsiseid. Retsept pärineb raamatust "Läti köök", omalt poolt olen pisut seda retsepti muutnud. Olen neid küpsiseid korduvalt teinud, enamasti tavalise kohupiimaga, just kohupiimal on nende küpsiste puhul oluline roll. Kui kohupiim ei ole kvaliteetne, siis võib tulemuseks olla plaaditäis kurvastavat jama :) Valmivad need väga maitsvad küpsised kiirelt ja lihtsalt.



Vaja läheb:


200 g Ricotta kohupiima
100 g suhkrut
100 g võid
1 klaas jahu
1 munakollane
vaniljesuhkrut või sidrunikoort
noaotsaga soodat
kaneeli

Tee nii:

Sega toasoe või suhkrutega, lisa kohupiim ja munakollane. Sega korralikult läbi ja lisa ülejäänud koostisosad. Tõsta ahjuplaadile väikesed portsjonid- selleks on hea kasutada teelusikat. Raputa peale kaneeli ja küpseta 200 kraadi juures.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar