reede, 8. juuni 2012

Tõeliselt maitsev marjakook hapukoorekattega

Täna lõpetas mu ema ülikooli ja sel puhul otsustasime Matuga teha ühe maitsva koogi. Õigemini ei meeldinud Matule eriti mõte sellest, et emme jälle köögis kavatseb askeldada ja nii saigi emme kordamööda Matu ja koogiga tegeleda, aga valmis see kook sai ja väga maitsev oli. Koogi jaoks olen inspiratsiooni saanud Nami-nami kokaraamatust, sealt just põhja jaoks ja Pereköögi kokaraamatust, kust pärineb algne idee kreemi jaoks. Seda kooki oleme ka varem korduvalt teinud ja oleme alati tulemusega väga rahul olnud, eriti mõnus on hapukoorekreem, mis lausa sulab suus!



Vaja läheb:

Põhi:
150 g võid
120 g suhkrut
265 g jahu
pisut küpsetuspulbrit 
noaotsaga soola
2 muna

Kate:
700 g hapukoort
6 munakollast
1,6 dl suhkrut
natuke vaniljesuhkrut

vaarikaid ja musti sõtraid vastavalt maitsele

Tee nii:
Vahusta või suhkruga, või võiks olla toasoe, sest nii on endal lihtsam.Seejärel lisa munad ja kuivained, ning sega korralikult läbi. Suru taigen koogivormi põhja ja äärtele. Mina kasutan kandilist klaasist ahjuvormi, mille mõõdud on 20x32 cm. 
Nüüd lisa põhjale marjad. Ära pane liiga palju, sest siis kaob kreemi hea maitse ära, sest kook kipub marjarohkuse tõttu minema liiga magusaks. Vahusta munad suhkrutega ja lisa hapukoor ning sega läbi. Vala kreem põhjale, kuid tee seda ettevaatlikult, sest vastasel juhul võivad kõik marjad ühte kohta kuhjuda. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit. 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar