teisipäev, 12. märts 2013

Manhattan- maailma parim juustukook

Manhattan on Juustukook suure algustähega. See on üks neist kookidest, mida lihtsalt peab sööma mitu lõiku järjest, sest see on niiiiii hea :) Retsept pärineb Nami-Nami kokaraamatust.

Et kreem seguneks, võiksid olla kõik koostisosad toasoojad. See reegel kehtib muidugi kõikide juustukookide puhul :)

Meil on kombeks ikka kogu perega koos kooki küpsetada, ka pojal on oma vahva ülesanne, tema purustab suurima hea meelega küpsiseid :)





Vaja läheb:

Põhi:
8-10 digestive küpsist
50 g võid
2 spl suhkrut

Juustukreem:
400 g toorjuustu( nt Farmi)
80 g suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
2 muna

Kate:
250 g hapukoort
2 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

suhkruga hõõrutud vaarikaid või muud marjakastet

Tee nii:

Sulata või, sega see purustatud küpsiste ja suhkruga. Suru saadud puru 20-24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja pane kreemi valmistamise ajaks külmikusse. 

Kreemi jaoks sega kõik koostisosad korralikult läbi, hea on seda teha miksriga. Kalla saadud segu põhjale ja aseta eelsoojendatud ahju 180 kraadi juurde pooleks tunniks küpsema. 

Võta kook ahjus välja ja lase veidi jahtuda, samal ajal kuumuta ahi 230 kraadini. Vala ettevaatlikult koogile hapukoorekreem. Kreemi jaoks sega eelnevalt kõik ained omavahel korralikult läbi. Küpseta kooki veel 5-7 minutit, seejärel lase korralikult jahtuda. Parim on kook järgmisel päeval. Serveeri koos vaarikakastmega. 










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar