kolmapäev, 20. märts 2013

Hapukoorekook

Kui hommikul tuleb rõõmus teade, et õhtul tulevad külla kallid sugulased, siis on vaja külmikus leiduvatest ainetest üks kiire ja hea kook valmis teha. Hapukoort leidub meil külmikus peaaegu alati ja hapukoorekook on ju igati hea kook. :) Retsepti leidsin siit.



Vaja läheb:

2 muna
25 g võid
1 klaas suhkrut
250 g hapukoort
150 g jahu
0,5 tl soodat
3 tl kakaopulbrit(magustamata)

Glasuur:
25 g võid
2 spl suhkrut
2 spl hapukoort

Tee nii:

Vahusta toasoe või munade ja suhkruga, lisa hapukoor ja omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber. Vala 2/3 taignast vormi ning ülejäänud taignale lisa kakao ning sega hoolega läbi. Vala ka ülejäänud taigen vormi ning sega mõnes kohas õrnalt. Küpseta 200 kraadi juures umbes 50 minutit. Glasuuri jaoks sulata või ja sega see suhkru ning hapukoorega, vala see pooljahtunud koogile.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar