neljapäev, 21. märts 2013

Martsipanine marjakook

Kuna Puhhi tordi tegemisest jäi üle 130 g martsipani, siis oli mul plaanis teha martsipanisaiu, võtsin juba piima ja või toasooja. Kui tegema hakkasin selgus, et jahu ei ole saiade tegemiseks piisavalt ja nii sündis hoopis martsipanine marjakook :) Idee on pärit Nami-namist.



Vaja läheb:

Põhi:
100 g toasooja võid
85 g suhkrut
1 muna
180 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

Täidis:
130 g martsipani
200 g marju(mina kasutasin mustikaid ja vaarikaid)
3 muna
250 g hapukoort
2 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

Tee nii:

Vahusta või suhkruga, lisa muna ja sega korralikult läbi. Lisa ka omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber ning sool, sega ühtlaseks ning suru koogivormi põhja ja äärtele, hästi sobib 26 cm läbimõõduga vorm.

Põhja peale pane marjad ning riivi martsipan. Sega omavahel muna, suhkrud ja hapukoor ning vala segu põhjale. Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar