kolmapäev, 20. märts 2013

Mõmm ja tema Puhhi tort

Meie poja sai juba 11-kuuseks ja sel puhul tegin talle Puhhi tordi, sest Puhh on tema eriline lemmik. Torti nähes oli tal üsna raske aru saada, miks ei võiks Puhhile ühte pikka paid teha ja veidi mängida :)


Vaja läheb:

Põhi:
5 muna
5 spl suhkrut
3 spl tärklist
2 spl jahu

Vahele:
350 kohupiimakreemi
1 banaan
100 g viinamarju
suhkrut

Peale: 
300 ml vahukoort ja suhkrut
umbes 100 g martsipani
toiduvärve, toidumarkerit

Valmista biskviit, selleks tuleb munavalge munakollasest eraldada ning munavalge kõvaks vahuks vahustada. Seejärel lisa suhkur ja vahusta veel, lisa vahustades ka munakollased ka seejärel lisa omavahel segatud jahu ja tärklis ning sega ettevaatlikult läbi. Vala asjuplaadile ja küpseta 180 kraadi juures kuldseks.

Jahtunud põhi lõika pooleks. Valmista kreem, selleks sega kokku viilutatud banaan ja viinamarjad ning kohupiimakreem. Lisa vajadusel suhkrut. Kreem pane põhjade vahele. Vahusta vahukoor suhkruga ja kata sellega tort.

Puhh tee martsipanist, selleks on vaja kas eelnevalt värvitud martsipani või värvi martsipan ise. Mina kasutasid punase ja kollase martsipani jaoks looduslikke toiduvärve, kuid edukalt saaks martsipani ka ise värvida peedi ja safraniga. Pruuni martsipani sain kakaoga värvides. Selleks lahustasin kakao tilgas vees ja mätsisin martsipani sisse. Kirjutasin musta toidumarkeriga. Prindi välja või kopeeri küpsetuspaberile Puhhi pilt ja lõika see välja, rulli martsipan lahti ning lõika vajalikud osad välja. Aseta pilt ettevaatlikult tordile. Kui tahad terve tordi martsipaniga katta ja sinna veel osadest pildi peale teha, tuleks need sinna munavalgega kleepida.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar