esmaspäev, 25. märts 2013

Laimikook

Mehe esimese tööpäeva puhul uues firmas oli vaja kindlasti midagi maitsvat küpsetada. Käisime pojaga poes ringi ja nuputasime, mida võiks vaja minna, silma jäid laimid ja nii valmis laimikook.



Martti tegi seekord omi asju, kui emme kooki tegi:





Vaja läheb:

Põhi:
70 g võid
6 digestive küpsist ja 2 selga vahtrasiirupimaitselist küpsist
2 spl suhkrut

Täidis:
4 munakollast
70 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
190 g kondenspiima
200 g toorjuustu
200 g hapukoort
2 laimi mahl ja riivitud koor

Peale:
200 ml vahukoort
suhkrut
küpsisepuru

Tee nii:

Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Põhja jaoks purusta küpsised ja sulata või, sega või ja küpsised suhkruga kokku ning suru 24 cm läbimõõduga vormi põhja. Pane vorm täidise valmistamise ajaks külma. Täidise jaoks vahusta munad suhkrutega ning lisa ka ülejäänud ained ja sega väga korralikult läbi. Vala täidis põhjale ja küpseta umbes 50 minutit, vajadusel kauem.Lase koogil jahtuda ja jahtunud kook kata vahukoorega ning kaunista küpsisepuruga. Kõige parem on kook järgmisel päeval.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar