reede, 28. september 2012

Lõhepirukas- meie uus lemmik

Kui on suur lõheisu, aga tahaks proovida midagi uut, siis tuleb segada kokku külmkapis leiduvad ained, mis piruka sisse sobiksid ja tulemus on suurepärane! Põhja retsepti leidsin "Nami-nami kokaraamatust".


Vaja läheb:

Põhi:

150 g jahu
100 g võid
50 juustu
umbes 3 spl külma vett

Täidis:

100 g murulauguga merevaiku
100 ml rõõska koort
160 g kuubikuteks lõigatud lõhefileed
1 hakitud sibul
3 spl hapukoort
50 g riivjuustu
3 muna
soola
pipart
tilli

peale 150 g riivjuustu
basiilikut

Tee nii:

Valmista taigen, selleks näpi või, jahu ja riivjuust puruseks ning lisa vesi. Vett on vaja nii palju, et tekiks mõnus muretaigen, ära vett liiga palju pane! Suru taigen vormi põhja ja äärtele ning eelküpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Samal ajal valmista täidis. Sega munad maitseainetega, lisa merevaik ja rõõsk koor. Seejärel lisa ka ülejäänud ained ning sega korralikult läbi. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ning raputa üle juustuga, peale raputa veel kuivatatud basiilikut. Küpseta ahjus umbes 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar