kolmapäev, 12. september 2012

Juustusarved- ideaalne hommikusöögilauale

Kui hommikul kell pool seitse tuleb peale suur küpsetamistuhin, siis on väga mõnus teha juustusarvekesi, mille retsept pärineb Nami-nami kokaraamatust. Ahjust tulev mõnus juustusarvede lõhn ajas ka minu unimütsist mehe ruttu püsti :) Tegin ka retseptile pisikese täienduse, nimelt oleks minul suurel basiiliku- ja merevaigufännil, imelik jäta need koostisosad juustusarvedes kasutamata :)




Vaja läheb:

Taigen:
240 g nisujahu
100 g riivjuustu
2 tl küpsetuspulbrit
50 pehmet võid
0,5 tl soola
200 g hapukoort

Täidis:
100 g merevaiku
150 g riivjuust
basiilikut

Määrimiseks muna ja peale raputamiseks seesamiseemneid.

Tee nii:

Pane ahi 225 kraadi juurde kuumenema. Sega jahu, sool, küpsetuspulber ja juust omavahel. Lisa või ja hapukoor, sega ühtlaseks. Rulli taigen ümmarguseks, määri merevaiguga ja lõika lõikudeks nagu pitsa :)
Nüüd raputa igale lõigule juustu ja basiilikut ning keera laiemast otsast alustades rulli. Tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile, määri munaga ja puista üle seemnetega. Küpseta ahjus kuldseks.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar