esmaspäev, 17. september 2012

Kirsikook

Antud retsept pärineb raamatust "100 kooki pereköögist" ja pilt ning tutvustus olid väga head, kuid minu kook kukkus kahjuks kokku. Selliseid asju ikka juhtub ja kuna maitse oli hea, siis ei lasknud ma ennast sellest kokku kukkumisest ka väga häirida :) Kui külla ei oleks sellise koogiga just minna tahtnud :)



Vaja läheb:

Põhi:

300 g võid
1 dl suhkrut
5 munakollast
6 dl jahu
pool tl küpsetuspulbrit

Täidis:

1 purk kirsikompotti
6 munavalget
2 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut

Tee nii:

Vahusta munakollased suhkruga, lisa toasoe või ja vahusta. Lisa kahes osas omavahel segatud küpsetuspulber ja jahu, kõigepealt 4 dl ja siis ülejäänud. Nüüd jaga taigen kaheks osaks, üks osa suurem ja teine väiksem, väiksem osa jaga kangideks ja pane sügavkülma. Suurem osa suru 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa suhkrud ja vahusta ühtlaseks. Lao eelnevalt nõrutatud kirsid taignale ja kata munavalgevahuga. Võta sügavkülmast taignakangid ja riivi jämega riiviga koogile. Küpseta 180 kraadi juures 1 tund.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar