esmaspäev, 13. august 2012

Mustsõstra-kohupiima-purukook

Sirvides ajakirja Toit & Trend tuli suur isu purukoogi järele, seal oli olemas üks ahvatlev retsept. Purukooki olen ma palju kordi teinud, aga mitte kunagi pole ma lisanud purule kookoshelbeid, täna ma tegin seda ja tulemus on väga hea :)
Retsepti jaoks sain inspiratsiooni siis sellesuvisest Toit & Trend ajakirjast.



Vaja läheb:

Põhja jaoks:

100 g võid
2, 5 dl jahu
0,75 dl suhkrut
1 dl kookoshelbeid
0,5 tl küpsetuspulbrit
noaotsaga soola
1 tl vaniljesuhkrut

Katte jaoks:

150 g vaniljega kohupiimakreemi
200 g kohupiima
100 g hapukoort
1 dl suhkrut
3 muna

200 g musti sõstraid

Tee nii:

Sega omavahel kõik põhja jaoks vajaminevad ained, et moodustuks purutaigen. Suru 2/3 sellest võitatud 24 cm läbimõõduga vormi põhja. Valmista kate- vahusta munad suhkruga ja lisa ülejäänud ained ning sega omavahel korralikult läbi. Vala kohupiimakate põhjale, kata see omakorda marjadega ja kõige peale raputa ülejäänud purutaigen. Küpseta 200 kraadi juures umbes pool tundi.

1 kommentaar: