Põhjade jaoks:
8 muna
3,5 klaasi suhkrut
3 klaasi jahu
2 tl küpsetuspulbrit
750 g hapukoort
6 spl kakaopulbrit (magustamata)
Immutamiseks teed või mahla
Kreemi jaoks:
1,5 kg hapukoort
Vahele ja peale:
maasikaid
viinamarju
banaan
Glasuuri jaoks:
50 g võid
veidi piima
kakaopulbrit
suhkrut
Tee nii:
Kuumuta ahi 180 kraadini. Vahusta munad suhkruga, lisa ülejäänud koostisained, välja arvatud kakao. Vala veidi alla poole taignast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta see kuldseks. Samal ajal sega taignale juurde kakao ning küpseta kuni valmimiseni. Jahunud hele põhi lõika kuubikutseks ning tume põhi lõika keskelt pooleks. Immuta tume põhi ja sega heledad kuubikud hapukoorega. Kata esimene kiht kreemiga ja lõika peale puuvilju.Loomulikult võib puuviljad ka ära jätta. Seejärel kata teise põhjaga ja põhi jälle kreemiga nig kaunista puuviljadega.
Nüüd valmista glasuur vastavalt oma maitsele. Mina sulatan selleks või ja lisan omavahel segatud piima, kakao ja suhkru segu ning kuumutan läbi ja jätan natukeseks jahtuma, kuni see veidi pakseneb ning valan koogi sellega üle. Glasuuri tegemisel võid kasutada ka magusat kakaopulbrit, siis pole vaja suhkrut lisada.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar