reede, 3. august 2012

Kräsupea maasikate ja puuviljadega- minu firmakook

Minu väikevend sai jälle aasta vanemaks ja nagu igal aastal, tellis ta minult ka sel aastal Kräsupea torti, mis talle niiiiii väga maitseb. Ja maitseb see muidugi ka teistele pereliikmetele :) Kräsupea on tõeliselt mõnus ja mahlane kook. Kuigi kook on väga rammus, on ühe tükiga raske piirduda. Mulle meeldib Kräsupead valmistada marjade ja puuviljadega, eriti hästi sobivad banaan, maasikad ja viinamarjad :) Selles retseptis toodud kogustest valmis päris suur ja uhke kook, kui kogused poolitada, saab 24 cm läbimõõduga vormi  kasuades ka väikese Kräsupea valmistada.



Vaja läheb:


Põhjade jaoks:
8 muna
3,5 klaasi suhkrut
3 klaasi jahu
2 tl küpsetuspulbrit
750 g hapukoort
6 spl kakaopulbrit (magustamata)


Immutamiseks teed või mahla


Kreemi jaoks:
1,5 kg hapukoort


Vahele ja peale:
maasikaid
viinamarju
banaan


Glasuuri jaoks:
50 g võid
veidi piima
kakaopulbrit
suhkrut




Tee nii:


Kuumuta ahi 180 kraadini. Vahusta munad suhkruga, lisa ülejäänud koostisained, välja arvatud kakao. Vala veidi alla poole taignast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta see kuldseks. Samal ajal sega taignale juurde kakao ning küpseta kuni valmimiseni. Jahunud hele põhi lõika kuubikutseks ning tume põhi lõika keskelt pooleks. Immuta tume põhi ja sega heledad kuubikud hapukoorega. Kata esimene kiht kreemiga ja lõika peale puuvilju.Loomulikult võib puuviljad ka ära jätta. Seejärel kata teise põhjaga ja põhi jälle kreemiga nig kaunista puuviljadega.
Nüüd valmista glasuur vastavalt oma maitsele. Mina sulatan selleks või ja lisan omavahel segatud piima, kakao ja suhkru segu ning kuumutan läbi ja jätan natukeseks jahtuma, kuni see veidi pakseneb ning valan koogi sellega üle. Glasuuri tegemisel võid kasutada ka  magusat kakaopulbrit, siis pole vaja suhkrut lisada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar