esmaspäev, 21. jaanuar 2013

Eriti krõbedad vahvlid

Et teha eriti krõbedaid vahvleid, on vaja head vahvlimasinat, mis neid teha võimaldab. Siiani arvasin, et uued vahvlimasinad sellega hakkama ei saa, aga ma eksisin. Sain sünnipäevaks vahvlimasina ja see oskab ikka väga häid vahvleid teha :)

Retsept Nami-namist :)


Vaja läheb:

100 g sulavõid
100 g suhkrut
2 muna
1 tl vaniljesuhkrut
300 g jahu
5 dl piima

Tee nii:

Sega kausis muna ja suhkrud, lisa sulavõi ja sega hoolega läbi. Lisa vaheldumisi piim ja jahu, sega korralikult läbi. Lase taignal pool tundi seista ja asu küpsetama.

laupäev, 12. jaanuar 2013

Rikkalikud muffinid

Puuviljakausis seisis juba mitu päeva õnnetu banaan, mis muutus muudkui pruunimaks ja pruunimaks, aga ära visata ma teda ka ei raatsinud. Ja suur muffiniisu tuli ka peale, nii leidiski banaan endale koha muffinitaignas. :)
Tulemuseks mõnusalt mahlased ja väga head muffinid.



Vaja läheb:

2,5 dl nisujahu
2 muna
1,5 dl suhkrut
100 g võid 
1 tl küpsetuspulbrit

3 spl purustatud mandleid
3 spl vahtrasiirupit
1 hästi küps banaan
12 kirssi

Tee nii:

Pane ahi 225 kraadi juurde sooja. Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta munad suhkrutega, lisa ka jahu, küpsetuspulber, mandlid, vahtrasiirup ja purustatud banaan ning sega läbi. Lõpuks lisa ka või, sega hästi korralikult läbi, jaga taigen muffinivormidesse ja torka igasse muffinisse üks kirss. Küpseta umbes 12 minutit. 



Porgandikook meekreemiga

Kohtuvad porgand, kardemon, mesi, toorjuust ja teised.Tulemus on ülimaitsev!  Õli jäetakse kohtumisele kutsumata, sest minu meelest ei ole õliga valmistatud porgandikoogid üldse maitsvad. Idee on pärit selveri retseptikalendrist.



Vaja läheb:

100 g sulatatud võid
2,5 dl suhkrut
2 muna
5 kuivatatud ja tükkideks lõigatud aprikoosi
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kardemoni
1 tl kaneeli
3 dl riivitud porgandit
1 dl rosinaid

Kreemi jaoks:

80 g toasooja võid
150 g toasooja toorjuustu
2 spl mett

Peale:

pähklipuru

Tee nii:

Sega kokku põhja ained ja küpseta lahtikäivad koogivormis 180 kraadi juures umbes pool tundi. Lase jahtuda ja valmista samal ajal kreem. Kreemi jaoks sega kõik ained kokku, määri koogile ja puista üle pähklipuruga. Nii lihtne ongi! :)

Uhke ja õhuline Pavlova

Vana-aasta saatsime ära Napoleoniga, aga ega siis munavalgeid, mis järgi jäävad, ei saa ometi ära visata. Nii valmiski Pavlova, eriti magus ja õhuline suutäis. Pavlova on üks väheseid kooke, mida mu mees ei ole võimeline poole päevaga ära sööma. Nii magus on :)


 Vaja läheb:

6 munavalget
näpuotsaga soola
2 tl sidrunimahla
4 tl kartulijahu
300 g suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut

Peale:

300 ml vahukoort
200 g kohupiima
suhkrut
vaniljesuhkrut
vaarikaid
šokolaadi

Tee nii:

Kuumuta ahi 160 kraadini. Vahusta munavalged soola ja suhkruga kõvaks vahuks. Suhkur lisa kolmes osas! Puista vahule juurde tärklis , vaniljesuhkur ning sidrunimahl ja sega ettevaatlikult läbi. Pane vaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ringikujuliselt j küpseta 1,5 tundi. Lase jahtuda ja kata kreemiga. Kreemiks vahusta vahukoor ja kohupiim suhkruga ning kaunista marjade ja šokolaadiga.