laupäev, 12. jaanuar 2013

Porgandikook meekreemiga

Kohtuvad porgand, kardemon, mesi, toorjuust ja teised.Tulemus on ülimaitsev!  Õli jäetakse kohtumisele kutsumata, sest minu meelest ei ole õliga valmistatud porgandikoogid üldse maitsvad. Idee on pärit selveri retseptikalendrist.



Vaja läheb:

100 g sulatatud võid
2,5 dl suhkrut
2 muna
5 kuivatatud ja tükkideks lõigatud aprikoosi
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kardemoni
1 tl kaneeli
3 dl riivitud porgandit
1 dl rosinaid

Kreemi jaoks:

80 g toasooja võid
150 g toasooja toorjuustu
2 spl mett

Peale:

pähklipuru

Tee nii:

Sega kokku põhja ained ja küpseta lahtikäivad koogivormis 180 kraadi juures umbes pool tundi. Lase jahtuda ja valmista samal ajal kreem. Kreemi jaoks sega kõik ained kokku, määri koogile ja puista üle pähklipuruga. Nii lihtne ongi! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar