kolmapäev, 19. juuni 2013

Rabarberitest pakatav šokolaadikook

Hommikul avastasin, et mees on toonud kotitäie rabarberit. Eesmärk ikka üks, et õhtuks midagi head laual oleks :)
Tahtsin teha midagi teistsugust, midagi ebatraditsioonilist ja huvitavat, leidsin Ragne blogist retsepti, mis esialgu tekitas kahtlust. Eriti veel see, et selles retseptis puudus muna ja või. Aga ära proovisin, natuke kookoshelbeid lisasin ka ja tulemus oli tõeliselt maitsev!



Vaja läheb:

6 dl nisujahu
3 dl suhkrut
4 sl (suure kuhjaga) naturaalset kakaopulbrit
1 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit

peotäis kookoshelbeid
0,25 tl soola
1 tl kaneeli
0,5 dl oliiviõli
4 dl külma vett
1 sl valgeveiniäädikat või hästi pisut tavalist äädikat




Rabarberisegu:

300 g tükeldatud rabarbereid
0,5 dl suhkrut
1 sl tärklist


Sega kuivained omavahel, lisa ülejäänud ained ning sega korralikult läbi. Sega rabarber suhkru ja tärklisega ning lisa taignale. Vala tainas võiga määritud vormi ning küpseta 175 kraadi juures ca 35 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar