pühapäev, 3. veebruar 2013

Ürdikeerud

Minu maailma parim õde sõitis Küprosele, otsustasin talle tee peale kaasa küpsetada vahemere ürtidega keerud :)


Vaja läheb:

100 g sulatatud võid
100 g hapukoort
200 g jahu
50 peenelt riivitud juust
vahemere ürdisegu
pintseldamiseks veidi oliivõli

Tee nii:

Sega kokku või jahu ja hapukoor ning rulli saadud taigen ristkülikuks. Määri taigen liga puista peale juust ja ürdisegu ning lõika ribad. Ribad keera kahekordseks ja seejärel tee keerud ning küpseta 225 kraadi juures kuldseks.

Ürtidega pitsasaiad

Pitsasaiad, mis ei sisalda tomatit, aga see-eest sisaldavad teisi häid koostisosi :)


Vaja läheb:

pool kogust pärmitaignast (ilma kardemonita)
1 marineeritud kurk
100 g suitsuvorsti
200 riivjuustu
100 g murulauguga merevaiku
vahemere ürdisegu

Tee nii: 

Lõika suitsuvorst ja marineeritud kurk kuubikuteks. Sega kokku kurk, vorst, pool riivjuustu kogusest ja merevaik. Rulli taigen ristküliku kujuliselt lahti, määri segu taignale,raputa paele ka ürdisegu ja ülejäänud riivjuust. Lõika juppideks ja küpseta ahjus kuldseks.


Lihtne pidusai

Kui laupäeva hommikul kell seitse ei saa magada, sest suur küpsetamisoov on, siis valmib midagi head :) Ja seekord valmis pidusai, täiesti tavaline pidusai ilma purukatte ja muude lisadeta :)




Vaja läheb:

pool kogust pärmitaigent
100 g toasooja võid 
kaneeli 
suhkrut
100 g rosinaid
pisut kardemoni

Tee nii:

Rulli taigen suureks ristkülikuks, määri võiga ja puista üle suhkru, kardemoni ja kaneeliga. Laota põhjale ka rosinad ning rulli tihedalt kokku. Lõika umbes 5 cm laiused jupid, lao saadud jupid kõrvuti ümmargusse koogivormi. Küpseta ahjus, kuni pidusai võtab kuldse jume.